• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
MERSİN  ÇÖZÜM  PSİKOLOJİK  DANIŞMANLIK   VE  TERAPİ  MERKEZİ

MERAK EDİLENLER




MERAK EDİLEN HUSUSLAR

TEK SEANS GELSEM OLUR MU?

Terapi düzenli bir şekilde devam edilmesi gereken bir süreçtir. Dolayısıyla tek seansla bütün sorunum çözülecek gibi bir inanca girmek doğru değildir. Ancak bazı durumlarda birey terapiye başlamak yerine bir konuda danışmanlık almak isteyebilir. Danışmanlık adı altında gerçekleşen bu görüşmelerde kişi problem hakkında neler yapabileceği konusunda bilgilendirilir.



PSİKOLOĞUMU SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?


Günümüzde psikolojik hizmetlere duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta ve bu alanda hizmet veren kişi ve kurumlar giderek yaygınlaşmaktadır. Ancak bu uygulamaların uzman ve güvenilir kişilerce sunulmaması yarar yerine zarar vermekte ve psikolojik hizmetlere duyulan güveni azaltmaktadır.

Kendini psikolog olarak tanıtan kişinin lisans yani üniversite eğitiminin mutlaka “Psikoloji” bölümü olmasına dikkat etmeniz ve sonrasında da terapi eğitimi almış olmasını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu nedenle hizmet almadan önce, mutlaka hizmet sunacak kişinin eğitimi ve uzman olduğunu belirttiği alanlarda gerekli donanıma sahip olup olmadığı konusunda bilgi edinmenizi    
Saygılarımızla Öneririz...



NE ZAMAN ÇOCUK PSİKOLOĞUNA BAŞVURMALIYIM?

Günümüzde çocuk psikolojisi ebeveynler tarafından önemsenmeye başlasa da hala bir çocuk psikoloğuna ya da psikiyatriste gitmek birçok insan için gizlenen, korkulan bir durum olma özelliğini büyük ölçüde koruyor. Anne-babalar çocuklarını psikoloğa götürmek için defalarca düşünüyor, sorunları çözmek için çeşitli yöntemleri deniyor ve en son çare olarak bir çocuk psikoloğuna başvuruyor. Psikoloğa gitmek için çocukların herhangi bir sorun yaşamasını veya bir hastalık, davranış bozukluğu geliştirmesini beklemek yanlıştır. 0-6 yaş döneminde çocukları, gelişim kontrolü yaptırmak için düzenli aralıklarla bir uzmana götürmek gerekir. Böylece çocuğunuzun gelişiminin normal olup olmadığını, Çocuğunuzun gelişimini desteklemek için neler yapabileceğinizi, nasıl sağlıklı iletişim kuracağınızı, çocuğunuzun içinde bulunduğu dönemle ilgili gerekli bilgileri ve bu dönemlerde dikkat etmeniz gereken konuları öğrenmenin yanı sıra farkına varmadan yaptığınız hataları görme ve düzeltme olanağı bulursunuz. 0- 18 yaş grubundaki herkes psikolojik danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirler. Bebeklik ve Erken Çocukluk Döneminde Gelişimsel Değerlendirmenin Önemi Risk altında olan çocukların belirlenmesi, çocukların erken dönemde tanınması ve gerekli önlemlerin alınabilmesi, Gelişimsel problemi olan çocukları belirleme, Özellikle, ailenin gözden kaçırdığı durumları gelişimsel değerlendirmeyle daha açık olarak görebilme, Çocuğun gelişimindeki kuşkulu durumların objektif biçimde doğrulanması, Gelişimsel sapması olan çocuğun, ilerleyen dönemlerde gelişimindeki ilerlemeleri objektif olarak görme imkanını sunması, Gelişim testlerinin, çoğunlukla çocuğun yaşıtı diğer çocuklarla karşılaştırılmasının sağlaması,



TERAPİYE NE KADAR SÜRE DEVAM ETMEM GEREKİR?

Terapinin süresi kişiden kişiye değişir. Uyguladığım terapi tekniğine, kişinin yaşına ve sorunun türüne göre 2- 3 seansta çözüme ulaşılabildiği gibi daha uzun süre terapiye devam etmek gereken durumlar olabilir.


PSİKOLOG KİMDİR?

Psikolog; 
Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültelerine bağlı ‘Psikoloji’  bölümlerinden mezun olan insanın düşünce, duygu ve davranışlarını inceleyen, bunların ortaya çıkış nedenlerini ve nasıl değişebileceğini ortaya koyan bilim ve uygulama dalıdır. Psikoloji evrensel düzeyde tanımlanmış 50’nin üzerinde uzmanlık alanı olan BAĞIMSIZ bir BİLİM ve MESLEK alanıdır.

Psikologlar psikoterapi ile psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde etkin bir rol oynarlar. Tedavide her psikoloğun benimsediği bir ekol vardır ve bu ekol doğrultusunda kendi tedavi yöntemlerini belirlerler.
Psikologlar;

  • Düşünme, öğrenme, duygu ve heyecan gibi insanın psikolojik süreçlerini inceler,
  • Çocukların psikolojik, duygusal, davranışsal, bilişsel, psikomotor gelişimlerini ve sosyal, dil ve öz bakım becerilerini takip eder,
  • İleri derecede davranış bozukluklarının tanı ve tedavisine yönelik çalışmalarda (psikoterapi) bulunur.
  • Hafif uyum sorunlarının çözümlenmesine yönelik danışmanlık yapar,
  • Genel olarak psikolojik gereksinimleri ve sorunları saptar, çözüm yollarını araştırır,
  • Bireylerin mesleki uyumlarının, kişiler arası iletişim becerilerinin geliştirilmesine çalışır.

Psikologlar; hastanelerde, poliklinik ve ruh sağlığı merkezlerinde, çocuk yuvalarında, rehabilitasyon merkezlerinde, huzurevlerinde, çocuk ve aile mahkemelerinde, okullarda, kitle iletişimi ile ilgili kurum ve kuruluşlarda, sivil toplum kuruluşlarında, aile danışma merkezlerinde ve kamuoyu araştırma merkezlerinde çalışabilirler.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam118
Toplam Ziyaret270774
MERSİN ÇÖZÜM PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE TERAPİ MERKEZİ
YENİ YAPILANMAYLA HİZMETE BAŞLAMIŞTIR.